Cu totii ne dorim sa avem o viata implinita si fericita, iar cand intampinam probleme din cauza unor disfunctii sexuale acest lucru perturba implicit viata noastra, in functie de persoana acest lucru poate fi mai mult sau mai putin dezarmant. In special ne sunt afectate stima de sine, pofta de viata, si poate genera probleme pe plan psihologic cum ar fi depresia si anxietatea. Iar daca la baza acestor probleme sta o cauza medicala ascunsa, atunci orice asteptare si amanare a unui consult cu un medic inseamna riscuri considerabile la care ne supunem. Indiferent de cauza care sta la baza problemei noastre, iar aceste cauze pot fi diverse si variate, nu trebuie sa ne rusinam sa discutam cu un medic aceste lucruri, sau cu un terapeut, si nici cu partenera de viata.

De multe ori evitam sa confruntam aceasta situatie si evitam sa mergem la clinici disfunctii sexuale masculine de rusine sau de teama ce vom afla, iar in fapt problema poate fi rezolvata relativ repede si usor, iar impactul pozitiv asupra calitatii vietii noastre va fi semnificativ.

Trebuie sa retinem ca problemele de ordin sexual sunt destul de comune, si ca majoritatea lor pot fi tratate, deci nu este motiv nici de rusine nici de ingrijorare inutila, cel mai bine este sa cautam ajutorul acolo unde este cel mai indicat. Iar un medic ne poate analiza, poate comanda teste si analize, ne poate indruma spre alti specialisti sau un terapeut. Totul pe baza situatiei noastre, a cazului nostru, neexistand o solutie minune valabila pentru toata lumea.

Daca este sa catalogam cauzele, ele se impart in doua categorii: cauze fizice si cauze psihologice.

Diferite boli cronice, diabetul, dezechilibre hormonale, afectiuni vasculare, pot afecta negativ functia noastra sexuala. Tot la acest capitol intalnim si problemele cauzate de anumite tipuri de medicamente, consumul de droguri sau de alcool. Iata deci de ce este absolut necesar sa ne consultam cu un medic in privinta lor, sa nu le ignoram, si nici sa nu incercam sa le tratam noi, dupa ureche. Cel mai bine este sa cautam clinici pentru disfunctii sexuale masculine unde putem investiga si remedia aceste probleme.

Si problemele sexuale pe care le intalnim pot fi diverse, de la libidoul scazut, prin diminuarea dorintei sexuale, la tulburari de ejaculare, sau disfunctia erectila.

Pentru a identifica problema, iar apoi pentru a gasi si solutiile, medicul va analiza simptomele, va face un examen fizic, precum si alte teste care ar putea fi necesare ulterior.

In urma descoperirii problemei care duce la tulburari de natura sexuala se vor prescrie si tratamente medicale, medicamentoase, terapii psihologice, samd.