In cazul in care considerati ca va confruntati cu o astfel de problema, cel mai bine este sa va consultati cu un doctor. Cauzele pot fi diverse, iar remediile la fel, si doar un medic va poate ajuta afland care este cauza si ce remedii sunt pentru aceasta. In majoritatea cazurilor, un examen medical si cateva intrebari sunt suficiente pentru un medic pentru a putea identifica problema, insa pentru anumite persoane, cu afectiuni mai grave, cronice, sau unde medicul suspecteaza anumite motive mai serioase vor fi necesare analize si investigatii mai amanuntite.

Este cel mai bine sa priviti tratamentul disfunctiei erectile ca un lucru care va poate readuce bucuria in viata de cuplu, de familie, si de multe ori solutia este una mult mai simpla decat va imaginati initial. Mai ales ca pentru un barbat o astfel de problema poate fi una covarsitoare, care sa ii afecteze toate aspectele vietii cu urmari negative mai ales pe plan psihologic, ducand la depresii, anxietate, Cauzele pot fi din cele mai variate, iar tratementele si remediile vor fi de asemenea adaptate cauzelor identificate. Printre ele putem aminti cauze medicale, psihologice, hormonale.

Analizele si testele care sunt eventual recomandate pentru a depista probleme de ordin medical includ analize de sange, examen fizic, teste de urina, ecograf. In cazul in care sunt suspectate cauze de ordin psihologic pentru disfunctia erectila, atunci medicul ar putea analiza posibilitatea existentei unei depresii sau alte posibile cauze psihologice.

Exista si o serie de factori care tin de stilul de viata si care pot avea o influenta negativa asupra vietii dumneavoastra sexuale, cum ar fi obezitatea, sedentarismul, fumatul, consumul excesiv de alcool. De asemenea o serie de medicamente pot fi factori care influenteaza negativ. Este important ca in aceste cazuri sa nu intrerupeti luarea unui medicament doar pentru ca el are efecte negative asupra functiei sexuale, aceste decizii se iau intotdeauna impreuna cu medicul, care va prescrie o alta doza sau un alt medicament.

Daca  problemele functiei erectile sunt cauzate de factori psihologici cum ar fi depresia, anxietatea, de stres, sau ele va cauzeaza astfel de probleme, medicul ar putea sa va sugereze sa urmati singur, sau impreuna cu partenera, sedinte de psihoterapie sau de consiliere.

Din pacate problemele de ordin sexual sunt mult mai putin recunoscute decat ele sunt intalnite in realitate, iar in multe cazuri tratamentul disfunctiei erectile poate fi unul relativ simplu, care sa implice o schimbare a stilului de viata, renuntarea la vicii, miscare mai multa, scaderea in greutate. Dar de asemenea daca problemele care cauzeaza disfunctia erectila sunt mai serioase, de asemenea este bine sa le tratam rapid si cu cea mai mare seriozitate, deoarece ele de multe ori pot avea si alte efecte negative pe langa acesta.